Hoeveel kost een reclamevideo?

Het maken van reclame-, bedrijfs- of toeristenfilms zijn specialiteiten van videobureaus zoals 87seconds.

Vaak hebben onze klanten nog geen ervaring met het maken van een bedrijfsfilm. Als ze de technische aspecten van het werk niet onder de knie hebben, zijn ze ook niet bekend met het proces van het berekenen van de kosten van een project. Voor velen van hen is het waarom van hoeveel alleen afhankelijk van het gebruik van technologie. Het enige wat je hoeft te doen is de camera te lanceren en het is klaar. Dit is verre van het geval, verre van. Een videoadvertentie, hoe lang of hoe complex ook, heeft een onoverkoombare kost. Andere worden gedicteerd door min of meer belangrijke eisen van de klant. Deze kostenraming is niet specifiek voor een bepaald bedrijf, het is de kostenraming van een heel beroep. Het moet gezegd worden dat een te lage waardering nog dubieuzer zal zijn dan een te hoge.

camera

In 2020 zijn 2. soorten video’s onvermijdelijk: video met echte beelden, en video in Motion Design.

Het begint allemaal met de specificaties

Zoals bij elk project is een bedrijfsfilmopname afhankelijk van het opstellen van een bestek. Het laat toe om, nog voor de brainstormsessies die u toelaten om het project te beschrijven, uw behoeften te identificeren en snel te beseffen of ze kunnen worden voldaan binnen het budget dat u zelf hebt vooropgesteld. U moet de belangrijkste doelstellingen van uw video definiëren, evenals de doelen die u wilt bereiken. Je moet een duidelijke boodschap overbrengen. U moet nu het kader bepalen waarin de video wordt uitgezonden en vooral de duur ervan vaststellen.

Scenario 1: Hoeveel kost een video met echte beelden?

Hoeveel kost de ervaring of kwaliteit? Dat is de vraag.

Een groot deel van het budget van een bedrijfsfilm wordt besteed aan de ervaring die wordt opgedaan door degenen die de film gaan regisseren. Leren en experimenteren is een persoonlijke investering die de professional zelf terugbetaalt als hij kwaliteitswerk levert. Een beginnende directeur kan vragen om 20 euro per uur, terwijl een ervaren professional vrij dicht bij 500 tot 1000 euro per project zal zitten. Temeer daar de ervaring de opnametijd verkort en daarmee het budget vermindert. De onvermijdelijke problemen worden snel opgelost, zodat er nog veel meer wordt bespaard.

Elk project bestaat uit 80% reflectie en 20% actie. De tegenovergestelde praktijk is voorbehouden aan amateurs. Deze voorbereiding wordt scenario, script, storyboarding, etc. genoemd. De beginnende scenarioschrijver rekent bijna 50 euro per stuk aan, terwijl een professional minstens 500 euro in rekening brengt. Hetzelfde geldt voor de redactie. Afhankelijk van de complexiteit variëren de tarieven tussen 80 en 170 euro per uur.

Wat is de werkelijke prijs voor het gebruik van professionele externe luidsprekers?

Afhankelijk van de grootte en de duur van de video, kan het zijn dat je een team nodig hebt, hoe klein ook. Een geluidstechnicus, regisseur, cameraman, technicus, kapper en visagist maken vaak deel uit van kleine producties. De meeste van hen werken alleen in deeltijd. U kunt verwachten dat u tussen de 50 en 150 euro per uur betaalt voor hun vaardigheden. Dit hangt af van het belang van hun functie en hun ervaring. Ook als een presentator of acteur wordt gebruikt, krijgt hij of zij tussen de 50 en 500 euro per uur betaald, afhankelijk van zijn of haar bekendheid.

Zonder apparatuur: corporate video-opnamepunt

Natuurlijk kan een opname niet zonder camera. Ze zijn inbegrepen in onze prijzen voor grondopnames. Ze kunnen per dag worden gehuurd voor tarieven die variëren tussen 200 en 2000 euro. Voor sommige zeer hoogwaardige modellen kan het tarief meer dan 3000 € per dag bedragen en we kunnen er zoveel aan toevoegen voor een goede set lenzen. De opgenomen beelden en geluiden moeten worden verwerkt in de studio, tijdens het “sound design” gedeelte. De colorimetrie wordt ook opnieuw genomen, schot voor schot, het is de kalibratie. Afhankelijk van hun grootte en hun materiële middelen worden ze dagelijks gehuurd voor tarieven tussen 1000 en 5000 €. Het kan nodig zijn om een soundtrack te maken, het kost tussen de 80 en 1500 euro. De foto’s in een beeldbank kosten tussen de 5 en 50 euro per stuk. Voor zeer gespecialiseerde apparatuur zoals drones, kranen en andere trolleys en reisrails wordt het budget per geval vastgesteld. Hetzelfde geldt voor de verlichting.

Er zijn kosten verbonden aan het maken van een video die niet voldoende geanticipeerd zijn.

Als de video gebruik maakt van de storytelling techniek, in motion design bijvoorbeeld, is het essentieel om het talent van een goede voice-over (voice-over) te gebruiken. Afhankelijk van de bekendheid van de acteur kan er tussen 300 en 1500 € per vertelling worden onderhandeld. Als de productie meertalig is, dient u 10 tot 20% meer van de totale kosten per taal te plannen. Tot slot zal de video, afhankelijk van het gekozen uitzendformaat, getranscodeerd moeten worden om hem bijvoorbeeld op het internet te zetten. Voor deze technische fase moet u rekening houden met 40 tot 75 euro per uur.

We kunnen gemakkelijk afleiden dat een kwaliteitsvideo bespreekbaar is vanaf 3500 € HT.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.