Digitale campagnes: waarom kiezen voor videoreclame in een branding schema?

Vandaag de dag is video gewoonweg een must geworden! Internetgebruikers kunnen het tegelijkertijd op TV, computer of smartphone bekijken. En ze beroven zich er niet van! De cijfers spreken voor zich.

Volgens een studie van juli 2017 kijkt 63% van de internetgebruikers elke dag naar een video en 76% kijkt minstens één of twee keer per week naar een video. Bij de meest populaire schermen kijkt 64% van de respondenten elke dag of bijna elke dag op hun computer naar een video. De smartphone komt met 41% op de tweede plaats. TV ligt ver achter met 26%.

Om video’s te bekijken, geven internetgebruikers de voorkeur aan speciale sites en toepassingen, zoals YouTube, een goede leider, en sociale netwerken. Deze laatste worden door 44% van de internetgebruikers gebruikt om video’s te bekijken.

Zoals u zult hebben begrepen, is online video in uw communicatiestrategie onvermijdelijk geworden om uw merk in de schijnwerpers te zetten. Het moet een integraal onderdeel zijn van uw media-apparaat.

Creëer unieke merkervaringen via video

Video is over het algemeen een krachtig hulpmiddel. Het maakt het mogelijk om zowel uw merkimago te verbeteren als de conversie te optimaliseren. In combinatie met de voordelen van digitaal, heeft deze manier van communiceren veel voordelen voor adverteerders:

  • Sterke retentie: Videoreclame vertelt een verhaal. Het geluid, de beelden en het verhaal maken het makkelijker om de reclameboodschap te onthouden. Internetgebruikers zullen zich het merk en het product of de dienst herinneren dankzij de gevoelde emoties.
  • Precise targeting: Een online video-advertentieapparaat maakt het mogelijk om het doelpubliek fijn te richten. Het is mogelijk om te geoloceren, te richten op basis van geslacht, leeftijd, socio-professionele categorie. Het is mogelijk om de video te contextualiseren in een universum gerelateerd aan het merk.
  • Rijke en gevarieerde inhoud: Video biedt een veelheid aan mogelijkheden qua inhoud. Op deze paar seconden aan beelden kan het product of de dienst in scène worden gezet. U kunt ook een interview van een tevreden klant uitzenden… Het scala aan mogelijkheden is groot! Bovendien kan dezelfde video dan in een tiental formaten worden geweigerd door bijvoorbeeld een teaser of een visual te wijzigen. Op deze manier wordt de videocontent door elk communicatiekanaal geoptimaliseerd zonder het publiek te verzadigen.
  • Verschillende aankoopmethoden: De advertentieruimte voor uw digitale videocampagnes kan op verschillende manieren worden aangeschaft: Kosten per Click, Kosten per Videoweergave, Kosten per 1.000 impressies of Kosten per bezoek. Op YouTube Ads worden bijvoorbeeld aankopen gedaan tegen Cost per View (CPV). Een weergave wordt geteld wanneer de gebruiker de video gedurende ten minste 30 seconden of de gehele video bekijkt, als deze niet langer is dan 30 seconden.
  • Oproep tot actie: De video heeft het voordeel dat de oproep tot actie wordt gemarkeerd. Internetgebruikers zijn meer geneigd om te klikken tijdens het bekijken van een video. Het is daarom aan te raden om oproepen tot actie te plaatsen op de site, het product te markeren of stimulansen te geven om te houden / te delen.

Het advies van de experts van ons brandingbureau: denk na over het creëren van videocontent die overeenkomt met mobiel gebruik, zodat de boodschap effectief is!

Welke videoformaten moet ik kiezen voor een branding campagne?

We vertelden u, op het internet, dat videoreclame in een groot aantal formaten kan worden geweigerd. Maar hoe kiest u degene die aan uw doelstellingen voldoet?

In het algemeen zijn er 2 hoofdformaatprincipes: instream en outstream. Wat zijn hun verschillen?

De instroomvideo

Het instream is een commerciële video die wordt ingevoegd in een andere videostream die online wordt uitgezonden, zoals shows, filmtrailers of replay-video’s. Het is in real time geïntegreerd volgens vooraf gedefinieerde doelstellingscriteria.
In instream wordt vaak de voorkeur gegeven aan het pre-roll formaat. Dit advertentieformaat wordt uitgezonden voorafgaand aan het afspelen van de inhoudsvideo. Het is het meest bekende videoreclameformat. Maar de advertentie kan ook in mid-roll (ingevoegd tijdens de video) of in post-roll (aan het einde van de video).

De oustream video

De stroomafwaarts wordt gebruikt in tegenstelling tot de instroom. Deze modus voor het uitzenden van videoreclame wordt niet ingevoegd in een videostream. De videoplayer kan dus op elk type pagina worden weergegeven.
In-read is een van de formaten onder deze leveringswijze. In de leeszaal wordt de speler bijvoorbeeld in een artikel ingevoegd. Je trekt de aandacht van je publiek. De video is alleen te zien als meer dan 50% van het oppervlak zichtbaar is. Dit formaat is weinig opdringerig en laat een sterke memorisatie van uw boodschap toe.

Het is ook mogelijk om evenementformaten te creëren om u verder te onderscheiden van uw concurrenten! Zo is het mogelijk om de video uit te zenden via interactieve voorrollen, zoals een minisite die op de voorrol is geplaatst of een videowall, die de hele startpagina van de site van de uitgever in beslag neemt.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.